Festivalul National Unitate si Prietenie 17

Festivalul National Unitate si Prietenie 17

logo_up17_square1-5464013c_site_iconDragi prieteni,

Avem deosebita placere de a va invita din nou la Alba Iulia, pentru a 17-a editie a Festivalului National Unitate si Prietenie, intr-un an special pentru noi, in care sarbatorim nu doar 96 de ani de la Marea Unire, ci si 20 de ani de la infiintarea Centrului nostru Local.

Festivalului nostru a luat nastere inainte ca multi dintre noi sa fim cercetasi, in jurul ideii de celebrare a istoriei, si aceasta a ramas o valoare fundamentala a noastra pe masura ce evenimentul a crescut, impreuna cu miscarea cercetaseasca de la noi. De aceea, anul acesta va invitam sa dam ceasul inapoi si sa ne urcam impreuna in masina timpului pentru a calatori peste ani, in povestea noastra, a cercetasilor din România.

Ne propunem sa (re)descoperim impreuna istoria – fie ea mai lunga sau mai scurta – a grupurilor din care facem fiecare parte si sa folosim intâlnirea noastra pentru a ne cunoaste mai bine trecutul, ca sa ne putem construi impreuna viitorul.

Masina noastra a timpului functioneaza doar daca este alimentata de entuziasmul multor cercetasi, motiv pentru care va chemam pe voi, patrule de eXploratori, grupuri de seniori si lideri ai Organizatiei Nationale Cercetasii României, de vineri, 28 noiembrie pâna luni, 1 decembrie 2014 sa ne intâlnim la Alba Iulia si sa impartasim unii altora povestile cercetasiei.

Dupa fiecare editie strângem impresii de la voi, si ne adaptam in asa fel incât programul sa fie cât mai interesant si antrenant pentru toti participantii. In timpul anului, intre doua editii ale festivalului, vorbim cu prietenii nostri din tara si strângem idei si propuneri pentru activitati – de aceea avem surprize nu doar pentru cei care sunt la prima participare, dar si pentru veteranii evenimentului.

Pe modelul editiei de anul trecut, debutam azi in forta, cu o perioada comprimata si intensa de inscrieri care va dura doua saptamâni, intre 12 si 26 noiembrie. Ca intotdeauna, va recomandam cu caldura sa nu lasati inscrierea chiar pe ultima zi.

Avem pentru toate grupurile participante o provocare – ca de obicei, in ton cu tema festivalului, care va fi lansata in câteva zile. Avem de asemenea pregatit si un proiect online in care ii invitam sa ne ajute sa dam timpul inapoi nu doar pe cei cu care urmeaza sa ne intâlnim la Alba Iulia, dar si pe toti ceilalti cercetasi si alumni ai cercetasiei.

Ne propunem sa va tinem in priza si implicati in tot ce inseamna organizarea evenimentului, de aceea va incurajam sa urmariti anunturile, provocarile si informatiile pe care le vom publica pe canalele oficiale ale festivalului, pâna la intâlnirea noastra de la Alba Iulia.

Ne bucura si ne onoreaza mult ca nici n-am lansat apelul pentru voluntari din tara pentru zona de program si avem deja o lista destul de lunga cu cercetasi care si-au manifestat interesul de a ne ajuta. Lista ramâne deschisa, si daca aveti o idee de un atelier, sau o alta idee de program, nu ezitati sa luati legatura cu noi.

In urmatoarele pagini veti gasi informatii sumare despre program, conditiile si taxa de participare, dar si cum si unde va puteti inscrie. Pentru vesti in permanenta proaspete, va asteptam pe site-ul nostru, www.unitatesiprietenie.ro, si pe pagina de Facebook a Centrului nostru Local.

Va asteptam cu drag,
Echipa UP


Log out of this account

Leave a Reply